Betalningsmetoder / Betalsätt

Du kan ta betalt med flera olika betalningsmetoder/betalsätt i bokningssystemet. I dagsläget kan vi erbjuda betalsätten Eget betalsätt, PayPal och Payson.

Hur fungerar eget betalsätt?

Ett eget betalsätt låter dig ange ett valfritt namn på en betalningsmetod och valfria instruktioner till kunderna. Skriv i instruktionerna hur kunderna ska gå tillväga för att betala.

Med egna betalsätt behöver du själv administrera betalningar från kunderna utanför bokningssystemet och markera en bokning som betald när kunden betalat hela beloppet.

Hur fungerar betalsätten Payson och PayPal?

Payson och Paypal är två olika företag som erbjuder dig som kund att ta betalt på nätet med olika betalsätt, som t.ex kort eller internetbank. De brukar kallas för direktbetalning och innebär att dina kunder betalar bokningen på nätet innan den blir godkänd.

Bokningssystemet tar automatiskt hand om inkomna betalningar och ser till att de hamnar på rätt bokningar.

Finns det planer på att släppa stöd för fler betalningsmetoder?

Ja det finns det! Våren 2021 har vi planer på att erbjuda dels stöd för Payson Checkout 2.0 som är en uppgradering av nuvarande Payson Checkout 1.0 samt stöd för en egen betallösning helt integrerad i bokningssystemet.

Med Payson Checkout 2.0 får era kunder fler betalningsalternativ i kassan.

Med vår kommande helt integrerade betaltjänst kan våra kunder komma igång med kortbetalning på nätet utan att behöva kontakta andra betalningstjänster. Att gå via en tredjepart är oftast krångligt, tar längre tid och energi av dig och att du behöver engagera dig i fler tjänster än nödvändigt. Därför vill vi hjälpa våra kunder att komma igång och ta betalt på nätet lättare och snabbare.

Håll utkik på bloggen för att få reda på när vi släpper dessa.