Betalningsmetoder / Betalsätt

Du kan ta betalt med flera olika betalningsmetoder/betalsätt i bokningssystemet. I dagsläget kan vi erbjuda betalsätten Eget betalsätt, PayPal och Payson Checkout 1.0 och Payson Checkout 2.0

Hur fungerar eget betalsätt?

Ett eget betalsätt låter dig ange ett valfritt namn på en betalningsmetod och valfria instruktioner till kunderna. Skriv i instruktionerna hur kunderna ska gå tillväga för att betala.

Med egna betalsätt behöver du själv administrera betalningar från kunderna utanför bokningssystemet och markera en bokning som betald när kunden betalat hela beloppet.

Hur fungerar betalsätten Payson och PayPal?

Payson och Paypal är två olika företag som erbjuder dig som kund att ta betalt på nätet med olika betalsätt, som t.ex kort eller internetbank. De brukar kallas för direktbetalning och innebär att dina kunder betalar bokningen på nätet innan den blir godkänd. Payson är en del av Svea Bank i Sverige och PayPal är ett utlädskt bolag som specialiserar sig på betalningar över hela världen.

Bokningssystemet tar automatiskt hand om inkomna betalningar och ser till att de hamnar på rätt bokningar.

Med Payson Checkout 2.0 visas en kassa direkt på bokningssidan där kunderna kan välja att betala med Kort, Internetbank, Faktura och Swish. För att få använda Swish som betalsätt måste ni ansöka om det hos Payson.

Med vår kommande helt integrerade betaltjänst kan våra kunder komma igång med kortbetalning på nätet utan att behöva kontakta andra betalningstjänster. Att gå via en tredjepart är oftast krångligt, tar längre tid och energi av dig och att du behöver engagera dig i fler tjänster än nödvändigt. Därför vill vi hjälpa våra kunder att komma igång och ta betalt på nätet lättare och snabbare.

Håll utkik på bloggen för att få reda på när vi släpper dessa.